Infoavond Green Deal Weidevarkens

Organisator:
Den Elshorst, ministeries LNV en I&M, provincie Noord-Brabant, gemeente Hilvarenbeek, ZLTO en HAS
Locatie:
ZLTO, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE 's-Hertogenbosch
Datum:
2019-01-30

Voor iedereen die meer wil weten over hoe boeren hun boterham kunnen verdienen met het op een natuurinclusieve manier houden van varkens.

Bij Ben Bruurs en Thea Moonen van Den Elshorst in Baarschot staan de varkens niet op stal. Nee, ze scharrelen dag en nacht vrij rond in bos of weide. Meer boeren zouden hun boterham kunnen verdienen met varkens houden op natuurinclusieve wijze.

Grean Deal Weidevarkens

Het is alweer bijna twee jaar geleden (9 maart 2017) dat de voormalige ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu, provincie Noord-Brabant, gemeente Hilvarenbeek, ZLTO, HAS Hogeschool en natuurlijk varkenshouders Ben Bruurs en Thea Moonen de Green Deal Weidevarkens ondertekenden. De Green Deal onderzoekt of en hoe natuurinclusieve varkenshouderij op een verantwoorde manier in Nederland mogelijk gemaakt kan worden.

Nu ze bijna twee jaar onderweg zijn, willen ze je graag vertellen over hun ervaringen met deze manier van ondernemen. Daarom is er op woensdag 30 januari 2019 een informatiebijeenkomst over het houden van Weidevarkens. Ook wordt de voortgang in de uitvoering van de Green Deal besproken.

Voor wie

Iedereen die met natuurinclusieve varkenshouderij aan de slag is of daar iets mee wil gaan doen is uitgenodigd (zoals varkenshouders, andere ondernemers, grondeigenaren). Ook lokale en regionale overheden die hier een rol in spelen zijn van harte welkom. Tip: vraag iemand van je gemeente of provincie om mee te komen, zodat zij zelf direct antwoord krijgen op hun vragen.

Waar en wanneer

De bijeenkomst is bij ZLTO in Den Bosch en duurt van 13:30 tot 17:00 uur.

Programma

Op de bijeenkomst spreken onder meer Judith Veldhuizen (LNV), Patrick van de Rijdt (ZLTO) en Theo van de Ven (provincie Noord-Brabant) en natuurlijk Ben Bruurs over onder meer de Green Deal, ervaringen, beleidsontwikkelingen en Afrikaanse varkenspest. Ook is er aandacht voor invloed op bodem, biodiversiteit en onkruidbeheer (Ursula Kirchholtes, HAS).

Aanmelden

Meer info over het programma en aanmelden op de website van ZLTO.