Infoavond kleinschalige verwerking

Organisator:
De Laarhoeve, ZLTO
Locatie:
De Laarhoeve in Diessen
Datum:
2019-03-19

Bijeenkomst over productverwerking, vooral van producten met groente of fruit.

Beantwoord je een of meerdere van de volgende vragen met ja, dan is dit je kans om handreikingen te krijgen voor productverwerking:

  • Wil je starten met het verwerken van je product?
  • Is je eigen verwerkingsruimte (soms) ontoereikend?
  • Wil je weg geholpen worden met verbeteringen (receptuur, ingrediënten, smaak, houdbaarheid, verpakking)?
  • Zoek je praktische tips om te voldoen aan kwaliteitseisen (inrichting, hygiëne, etikettering, opslag, transport)?
  • Ervaar je knelpunten vanuit regelgeving en controle-eisen?
Apparatuur en expertise

Op deze bijeenkomst van De Laarhoeve en ZLTO kun je een kijkje nemen in het proeflokaal met allerlei apparatuur, die de Laarhoeve aan derden beschikbaar stelt, inclusief keukenbrigade die mee kan denken. Daarnaast heeft De Laarhoeve een professionele verwerkings- en verpakkingsruimte. Hier verwerkt de Laarhoeve in opdracht van anderen, grotere productiebatches vanaf 100 kilo.De kennis en inzichten van de Laarhoeve variëren van jams, chutney, conserven, weckproducten en omeletten tot soepen, pastasauzen, tapenades, relish (zoetzure saus) en ketchup.

Van een expert krijg je diverse praktische tips voor hoe kleinschalig is om te gaan met eisen voor kwaliteit en voedselveiligheid. Verder kun je bij ZLTO knelpunten vanuit geldende (controle)eisen aankaarten.

Meer info en aanmelden
  • Wanneer: Dinsdag 19 maart 2019 van 19:45 – 22:00 uur.
  • Waar: De Laarhoeve, Laarstraat 16, 5087 BG Diessen
  • Toegang: De bijeenkomst is gratis toegankelijk, zowel voor leden als niet-leden van ZLTO.
  • Meer info en aanmelden via de website van ZLTO.