Inspiratiedag: Het agrarische familiebedrijf

Organisator:
Liza Simons, agrarisch coach
Locatie:
Den Hoek 33, Gemert
Datum:
2018-02-17

Liza Simons, agrarisch coach, organiseert de tweede inspiratiedag voor boerinnen. Deze dag staat in het teken van het agrarische familiebedrijf: de verwevenheid tussen wonen, werken en privé.

Om verschillende reden kun je soms merken dat er spanningen zijn tussen het gezin, het bedrijf en jouw schoonfamilie. Zakelijke en privérelaties lopen vaak door elkaar en de betrokkenheid naar elkaar is groot.

Deze dag is voor vrouwen die werken op het bedrijf en/of partner zijn van een agrariër. Je krijgt uitleg over de complexiteit van het familiebedrijf, inzicht in jouw eigen rol en mogelijkheden om dingen bespreekbaar te maken.

Thema’s van de dag

Verschillende thema’s geven kennis en inzicht over jouw eigen situatie. Uitwisseling en kennismaking met andere vrouwen. Met oefeningen en opdrachten die jou helpen bij jouw eigen situatie.

  • Kenmerken van het familiebedrijf: een inleiding in de kracht en complexiteit van een familiebedrijf.
  • Als vrouw tussen twee vuren: de sterke verbondenheid als vrouw met jouw partner, kinderen en schoonfamilie.
  • Loslaten en verbonden blijven: het sociaal emotionele proces bij een bedrijfsovername, samenwerking met kinderen of bij het beëindigen van het bedrijf.
  • Samen wonen en werken met (schoon)familie en partner: wat is voor mij een gezonde en goede scheiding tussen werk en privé?
  • Communicatie in agrarische familiebedrijven: afspraken maken over communicatie over het werk en privé. De keukentafel; een plek voor het gezin, rust, ontspanning en het werk.

Programma

10.00-10.30 Inloop
10.30-12.30 Programma deel 1
12.30-13.15 Lunch
13.15-15.15 Programma deel 2
15.15-15.30 Afsluiting
15.30-16.00 Borrel

Inschrijven kan tot vrijdag 9 februari door een email te sturen aan Liza@eenandereaanpak.nl Vermeld hierbij: Voor- en achternaam, adres, mobiel telefoonnummer, factuurgegevens (indien deze afwijken).

Kijk voor meer informatie op eenandereaanpak.nl >