Korte Keten Hackaton (Food Valley)

Organisator:
Farmhack.nl
Locatie:
DO-IT BV, Hermesweg 7 Barneveld
Datum:
2019-03-15 - 2019-03-16

Ben jij een data- of korteketen-expert, weet je alles van netwerktechnologie, ben je planoloog, architect of een marketingspecialist en wil jij twee dagen samen met anderen je tanden zetten in de korte keten? Meld je aan voor deze hackaton! Deelname is gratis.

Sterke regionale voedselsystemen zijn belangrijk voor de toekomst van ons voedsel, maar ook voor de kwaliteit van bodem, lucht, en landschap. Ambities rond duurzaamheid, circulaire economie en de energietransitie zijn afhankelijk van ons voedselsysteem. De Korte Keten Hack richt zich op het versterken van regionale voedselsystemen.

Meer samenwerken

Er is veel geëxperimenteerd met regionale voedselsystemen en korteketen-concepten. In de praktijk lopen deze initiatieven vaak tegen dezelfde tekortkomingen aan: de verkoop is voor boeren tijdrovend en omslachtig, de logistiek is duur, de consument ver weg. Om slagen te maken moeten streekboeren meer gaan samenwerken, met elkaar en met mogelijke partners.

Digitaal voortbouwen

De digitale transformatie van de landbouw biedt kansen voor het verduurzamen van het voedselsysteem, nieuwe waardecreatie, slimme nieuwe logistieke concepten en het verbinden van lokale producenten en consumenten. De Korte Keten hackathon, Food Valley, staat in het teken van data en technologie gedreven oplossingen voor de voedselsystemen van morgen.

De focus van de hackathon ligt niet op het ontwikkelen van nieuwe inhoudelijke concepten. De regio is rijk aan initiatieven, kennis en ervaring. De hackathon zal belichten wat er al is, en daar op voortbouwen. Het uitgangspunt is dat veel van deze initiatieven tegen vergelijkbare problemen aanlopen, en dat samenwerking op een collectieve digitale infrastructuur over de hele linie initiatieven vooruit kan helpen.

Over Farmhack.nl

Tijdens een hackaton van Farmhack.nl werken coders, hackers, developers, planologen, designers, domeinexperts en ambtenaren met slimme inzet van data en technologie aan innovatiekansen voor de boer. Deze hackaton is een initiatief van de gemeente Barneveld, handelshuis DO-IT, zorgboerderij ‘t Paradijs en gebiedscoöperatie O-gen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op farmhack.nl