Nieuw korteketenplatform: bijeenkomst voor boeren

Organisator:
FoodUp! Brabant en ZLTO
Locatie:
Philips Fruittuin, Eindhoven
Datum:
2019-06-20

Bijeenkomst voor boeren over nieuw online platform dat belangrijk afzetkanaal (korte keten) kan gaan worden, het booking.com van en voor boeren.

Een groep boeren, Geodan, ZLTO, FoodUp! en HAS hogeschool hebben samen het fundament gelegd dat voor een doorbraak kan gaan zorgen voor boeren met ambities in de korte keten. Ze ontwikkelden een datagedreven platform dat de unieke karakteristieken van een boer zichtbaar maakt en de markt kan veroveren. En boeren bepalen zelf wie deze markt is, want ze bepalen zelf welke verkoopkanalen er toegang toe krijgen. Doordat veel boeren met elkaar samen werken, kunnen ze impactvol optreden samen met verkoopkanalen.

Transparant

Op 20 juni willen de ontwikkelaars graag aan boeren, de doelgroep, laten zien hoe dit platform werkt en waarom verkoopkanalen hier erg enthousiast over zijn; want dat laten we hen liever zelf vertellen. Uniek aan dit platform zijn de transparantie, de shared services (als logistiek en IT) en de koppeling tussen de offline wereld (het boerenerf) en de online wereld (daar waar de consument zich in toenemende mate bevindt). Door deze unieke karakteristieken voor zowel verkoopkanaal als boer heeft het platform alles in zich om een belangrijk afzetkanaal te worden voor korteketenboeren.

FoodUp! Brabant is bij dit korteketenproject betrokken als initiator, opdrachtgever en financier.

Programma
  • 12.00 uur Inloop en ontvangst
  • 12.30 uur Lunch met korteketenproducten
  • 13.30 uur Presentatie platform, introductie, businesscase, demo, verkoopkanalen aan het woord
  • 15.30 uur Ruimte voor vragen en borrel
Locatie en aanmelden
  • Wanneer: Donderdag 20 juni 2019 12.00 – 16.00 uur
  • Waar: Philips Fruittuin, Oirschotsedijk 14a 5651 GC Eindhoven
  • Aanmelden via de website van ZLTO, dat kan tot uiterlijk woensdag 19 juni om 12:00 uur