Lezingentrack: Hoe verzilver je businesskansen?

Organisator:
provincie Noord-Brabant, BOM en Mikrocentrum
Locatie:
AgriFoodTech, Brabanthallen, Den Bosch
Datum:
2016-12-15

Hightech maakt de agrofood sneller, beter en duurzamer. Welke kansen zijn er en hoe verzilver je ze? Je hoort het tijdens deze lezingentrack.

Robots die groente plukken. Drones die met camera’s de groei van elk plantje in de gaten houden. Via je smartphone informatie inwinnen over je boodschappen. De houdbaarheid van uw verse producten verhogen met nieuwe technologie. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hightech-toepassingen waardoor ondernemers steeds duurzamer, sneller en beter produceren in zowel de agrofood- als hightech-sector. Hoe ziet het speelveld eruit en wat zijn de trends en ontwikkelingen op het snijvlak van deze sectoren? Waar hebben ondernemers uit beide sectoren behoefte aan en waar liggen businesskansen? Hoe en op welke manier ondernemen anderen nu al op het snijvlak agrofood en hightech?

Het antwoord op deze vragen en praktijkervaringen van ondernemers krijg je tijdens de Lezingtrack ‘Hoe verzilver je businesskansen?’ op 15 december a.s. van 10.00 – 12.25 uur, tijdens het AgriFoodTech-congres in de Brabanthallen in Den Bosch.

Programma

  • Opening door Loet Visschers, clusterdirecteur Economie en Internationalisering van de provincie Noord-Brabant.
  • Lezing ‘HighTech to Feed the World’ door Frans Kampers, innovation and incubation manager, Wageningen University & Research. Frans Kampers vertelt over de mogelijkheden voor toepassingen van hightech en ICT in de sectoren agri&food en tuinbouw&uitgangsmaterialen en hoe ze bijdragen aan oplossingen van de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening.
  • Lezing ‘What the f**d? Hoe AgriFoodTech bedrijven kunnen innoveren als een startup’ door André Knol, oprichter en directeur van Innomics. André Knol zal duiden wat de uitdagingen en kansen zijn in agrifoodtech en hoe deze in jouw voordeel kunnen worden omgezet. Tevens zal hij de meest belangrijke innovatielessen op praktische wijze delen.
  • Tafelgesprek onder leiding van Anne-Marie Fokkens (presentatrice van Omroep Brabant) met o.a. de innovatieve bedrijven Aris en Haak Innovations die nu al ondernemen op het snijvlak agrofood en hightech. Zij zullen je vertellen over de kansen en problemen die zij zijn tegengekomen bij de ontwikkeling en het naar de markt brengen van hun innovatie.

Aanmelden

Meedoen kost niets. Schrijf je in via het inschrijfformulier.