Manifestatie GroenPact

Organisator:
GroenPact
Locatie:
Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28A, 3737 BK Groenekan
Datum:
2019-01-16

Voor iedereen die bij de groene sector en het onderwijs betrokken is.

De dag staat in het teken van wat er al is bereikt binnen GroenPact. Maar ook wordt er gekeken naar de toekomst en de uitdagingen voor de groene sector en en het groene onderwijs. Dit gebeurt vanuit het perspectief van jongeren (studenten en leerlingen).

Groenpact Impactprijs

Op de manifestatie wordt ook de eerste ‘Impactprijs groen onderwijs’ uitgereikt, in vier categorieën: vmbo, mbo, hbo en universiteit. De winnaars worden bekend gemaakt en mogen daarna in gesprek met minister Carola Schouten van LNV. Lees hier meer over de Impactprijs.

Green Deal

Ook wordt de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw ondertekend. Deze moet er voor zorgen dat natuurinclusieve landbouw een integraal onderdeel wordt van het groene onderwijs. Met green deals wil de overheid de overgang naar een duurzame economie versnellen.

Workshops

Verder zijn er actieve workshops over de thema’s van GroenPact: arbeidsmarkt, innovatie en maatschappelijke opgaven. Op de aanmeldpagina is een overzicht van de workshops te vinden. Het hele programma loopt van 13.00 tot 18.00 uur.