Masterclass Bokkenvlees

Organisator:
Ruig, ZLTO en FoodUp! Brabant
Locatie:
Oirschot en Veghel
Datum:
2019-10-15

Voor horeca, boeren en andere geïnteresseerden.

Een uniek, duurzaam en een aantrekkelijk Nederlands product. Dat is geitenvlees. Sinds 2017 zet Koninklijke Ruig tijdens de actiemaand Goatober geitenbokkenvlees op de kaart. Het bokkenvlees vindt ieder najaar gretig aftrek, maar de consument weet nog maar weinig van dit lekkere en delicate stukje vlees. Zie ook ons nieuwsbericht.

Goatober

Daarom organiseren Ruig, ZLTO en FoodUp! Brabant in het kader van Goatober op dinsdag 15 oktober een Masterclass Bokkenvlees. De dag is speciaal voor boeren die meer willen weten over het houden van geitenbokken en voor mensen uit de horeca die interesse hebben in ethisch, duurzaam en bijzonder Nederlands vlees. Op de website van FoodUp! Brabant zijn ook al enkele recepten met mannenvlees te vinden van de opleiding Gespecialiseerd Kok Dutch Cuisine van het Koning Willem I College.

Programma masterclass bokkenvlees
  • 10.00 Boerderijbezoek De 4 Vennekeshoeve (Broekstraat 28, 5688 JX Oirschot)
  • 11.15 Vertrek naar ZiN Inspiratielab (eigen vervoer, Corridor 11, 5466 RB Veghel)
  • 12.00 Ontvangst bij ZiN Inspiratielab
  • 12.15 Masterclasses door lokale sterrenchefs, waaronder Thijs Vis (’t Misverstant) en Sietse Blummel (LEF), waarbij ze ter plekke gerechten bereiden
  • 13.15 Lunchgerechten met geitenbok, verzorgd door de sterrenchefs
  • 14.00 Masterclass geitenbok uitbenen
  • 15.00 Interactief gesprek tussen de sector, Ruig en de provincie Noord-Brabant over de mogelijkheden van geitenbedrijven voor bokken
  • 16:00 Einde programma, start van afsluitende borrel
Aanmelden

Meld je aan voor de Masterclasses Bokkenvlees via meatthemale@zlto.nl.

masterclass bokkenvlees goatober meatthemale foodheroes