Ondernemen in de akkerbouw in 2030

Organisator:
HAS Kennistransfer
Locatie:
West-Brabant, Zeeland
Datum:
2019-10-23

Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.

De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem en water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in nieuwe leveranciers-relaties, in een regionale en (inter)nationale context? En hoe beheers je risico’s op het bedrijf door bijvoorbeeld schade door droogte? Kortom: hoe ondernemen we in de akkerbouw in 2030?

Groene vingers hebben is al lang niet meer voldoende: zonder visie, perspectief en leiderschap geen succes. In deze cursus Ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.

Voor wie
  • Je bent ondernemer, mede-eigenaar of bedrijfsopvolger van een akkerbouwbedrijf
  • Je wilt investeren in jezelf en je bedrijf
  • De cursus is op hbo-niveau, dus minimaal MBO 4 werk- en/of denkniveau door scholing en of ervaring
Inhoud

Naast de vijf modules krijg je de mogelijkheid om een ondernemerschapsassessment te doen. De HAS werkt hierbij met de DISC-profielen. Het geeft je inzicht in jezelf als persoon in relatie tot je ondernemerschapskwaliteiten. Je wordt hierin gedurende het traject bijgestaan door een persoonlijke coach, die je helpt jouw uitdagingen te realiseren en de opleiding om te zetten in concrete actieplannen.

Praktisch

In totaal bestaat de opleiding uit tien bijeenkomsten die duren van 16.00 tot 21.00 uur, een individueel ondernemerschapsassessment en drie individuele coaching sessies. Doorlooptijd is 6 maanden. De opleiding wordt verzorgd in de omgeving van Zeeland en West Brabant. Indien mogelijk op locatie bij deelnemende bedrijven. Start op 23 oktober. Investering 3.700 euro ex BTW.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over Ondernemen in de akkerbouw in 2030 en inschrijving op de website van HAS Kennistransfer en bedrijfsopleidingen.