Slotbijeenkomst Doehetzelfkip

Organisator:
Landbouw Innovatie Campus
Locatie:
Hoogeloon
Datum:
2018-06-27

De Doehetzelfkip is kipfilet geworden. Op drie plekken in het land hebben deelnemers op verzoek van de Landbouw Innovatie Campus Brabant met liefde en toewijding hun vleeskippen grootgebracht. In de wetenschap dat na negen weken slacht onvermijdelijk is, willen ze kunnen genieten van een smakelijke Kip Madras of geroosterde drumsticks.

Dat is de confrontatie die de deelnemers zijn aangegaan. Want kipfilet groeit niet aan een boom, of belandt als vanzelf in het supermarktschap. Kippendij is, net als al het vlees dat we eten, verbonden aan een dier.

Wat doet die kennis met ons? Valt de slacht ons zo zwaar dat we vlees afzweren en vol overtuiging voor het vegetarisme kiezen? Of blijven we hamburger en drumstick trouw, maar eisen we dat in ruil voor ons vleesgenot het dier een dierwaardig leven heeft gehad? En zijn we bereid om de boer voor zo’n diervriendelijk stukje vlees extra te belonen?

Al deze vragen komen aan bod tijdens de Slotbijeenkomst van de Doehetzelfkip, op woensdag 27 juni in Hoogeloon. Wil je een constructieve bijdrage leveren aan het ethische debat dat we willen voeren, dan ben je van harte welkom. Meld je hier aan.