Symposium: Actief met Eten

Organisator:
Phliss, We Are Food ea.
Locatie:
Cultureel centrum De Pas, De Misse 4, Heesch
Datum:
2018-11-14

Maak kennis met een praktische toepassing van Positieve Gezondheid

Veel organisaties zijn op zoek naar hoe Positieve Gezondheid te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Maar ook je (potentieel) kwetsbare mensen kunt ondersteunen met vaste eetmomenten en je daaraan houden.

Daarom organiseren Phliss, We Are Food (provincie Noord-Brabant), gemeente Bernheze, GGD Hart voor Brabant en de Brabantse Gezondheidsraad (Brabant Advies), het symposium ‘Actief met eten; een praktische toepassing van Positieve Gezondheid’.

Actief blijven met eten en drinken

In dit symposium wordt duidelijk gemaakt hoe ‘actief blijven met eten & drinken’ bijdraagt aan een gelukkiger leven, meer regie, grotere zelfredzaamheid en minder zorginzet. Dat gebeurt aan de hand van praktische casussen vanuit diverse invalshoeken. Daarbij krijgt u praktische handvatten. Na afloop krijgen de aanwezigen het boek ’Meer eten minder zorg‘ mee naar huis. U kunt er daardoor zelf mee aan de slag, zowel bij organisaties als in de thuissituatie.

Organisatie

Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van We Are Food. Vanaf maart 2018 zet We Are Food tien maanden lang telkens één actueel food thema in de schijnwerpers. In november 2018 is de Eindhovense Phyllis den Brok met het thema ‘Actief met eten’ hét thema van de maand november. Ze is een autoriteit als het gaat over wat eten en drinken kan betekenen voor het verlengen van de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie, het programma en aanmelding zie: Symposium Actief met eten. Aanvang: 13.30 uur.