Trendcollege Kennismaking met de insectenketen

Organisator:
HAS Den Bosch
Locatie:
Onderwijsboulevard 221
Datum:
2016-10-06

Ben je ondernemer en geïnteresseerd in de productie en verwerking van eetbare insecten? Tijdens dit college kun je kennismaken met de bestaande insectenketen in Nederland en de rest van Europa. Het college wordt alweer voor de vierde keer georganiseerd door HAS Hogeschool, in samenwerking met New Generation Nutrition (NGN).

Basiskennis en handvatten

Hoe begin je als ondernemer met insectenkweek? Wat heb je nodig en waar kun je goede voorbeelden bekijken? Dit zijn zo een paar vragen die gesteld worden door ondernemers die insecten willen gaan kweken of willen gaan omschakelen vanuit een andere agrarische bedrijfstak.

Het college geeft een overzicht van aanwezige kennis en ervaring en geeft handvatten om te starten in de commerciële insectenketen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je de basiskennis aangereikt, met informatie over de huidige markt en marktkansen, de stand van zaken in kweektechnieken, wetgeving met betrekking tot de productie en verwerking voor feed en food-toepassingen.

Ook komen praktische ondernemersvragen aan de orde. Zoals: hoe begin je, welke soort kies je, hoeveel ruimte heb je nodig,waar vind je relevante marktcijfers? Ook is er voldoende gelegenheid voor de beantwoording van vragen.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool en NGN. De cursus is opgezet in samenwerking met Venik, WUR en Insectpoint en wordt financieel mogelijk gemaakt door Ondernemerslift+ en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Het college vindt plaats op 6 oktober 2016, van 16:00 – 20:00 uur.

Deelname kost € 75,- excl. btw en € 10,- voor de catering.

Optioneel: een rondleiding door de faciliteiten voor insectenkweek en verwerking bij HAS-Hogeschool.

Meer informatie en aanmelden >>