Voorlichtingsbijeenkomst Green Deal weidevarkens

Organisator:
Natuurlijk Boeren
Locatie:
ZLTO Den Bosch
Datum:
2017-11-14

Ben je VOOR meer samenwerking tussen landbouw en natuur? En ontmoet je graag boeren, natuurbeheerders, ambtenaren en andere ketenpartners die hierin voorlopen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst 'Green Deal weidevarkens, een natuurinclusieve varkenshouderij'.

Op 9 maart 2017 is de Green Deal weidevarkens, naar een natuurinclusieve varkenshouderij, getekend door Ben Bruurs en overheden. Daarmee kreeg Ben Bruurs van ‘Den Elshorst Weidevarkens’ een proefstatus met o.a. een ontheffing voor het naar buiten ‘uitscharen’ van varkens van het ministerie van Landbouw. De varkens van Ben Bruurs gaan aan de slag als onkruid- en ongediertebestrijder, bosverjonger of bomenrooier bij natuurbeheerders, akkerbouwers en bomentelers.

Op de voorlichtingsbijeenkomst vertellen Ben Bruurs, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel en andere overheden wat die proefstatus inhoudt. Ook wordt besproken wat de keten nodig heeft om tot een natuurinclusieve varkenshouderij te komen. HAS en ZLTO begeleiden dit. De doelgroep is de varkenshouder en zijn ketenpartners, zoals grondbezitter en ambtenaar.

Meld je aan via deze link >