WeAreFood bij Acht van Chaam

Locatie:
Chaam
Datum:
2018-08-01

Bij de wielerwedstrijd de Acht van Chaam kun je dit jaar ook gezond snacken.

De Acht van Chaam is Nederlands bekendste wielercriterium en wordt gereden op de woensdag na de Tour de France. Speciaal voor We Are Food wordt bij de wielerwedstrijd in Chaam een alternatief geboden voor de gebruikelijke vette hap, met een healthy food corner. Hier wordt de maand augustus afgetrapt met ‘de eerste stap op weg naar een gezonde leefstijl’.

Win een stappenteller

De eerst 500 bezoekers aan de healthy food corner krijgen namelijk een stappenteller. Wie aan het eind van de dag de meeste stappen heeft gezet, krijgt een prijs.

De Acht van Chaam biedt een dagvullend programma. De profs bij de mannen en de vrouwen verschijnen aan de start en er zijn wedstrijden voor nieuwelingen. Ook het WK voor militairen vindt die dag op het parcours plaats. Kijk voor info over het hele programma en tickets op de website van de wedstrijd.

WeAreFood

Brabant is in 2018 European Region of Gastronomy. Een van de programma’s in dat kader WeAreFood met tien themamaanden. Augustus staat in het teken van De Gezonde Community: hoe werk je als gemeenschap aan een gezonde leefstijl. Gezond voedsel maakt daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van uit.