Zomer 3 Daagse – Boer Burger Dialogen

Organisator:
Drechtstadsboer i.s.m. de provincie Zuid-Holland, LTO Noord, VoedselAnders, Transitiecoalitie en de Hoeksche Waard
Locatie:
Bio Boerderij Landzicht, Strijen
Datum:
2018-06-21 - 2018-06-23

Beroeps en burgers met belangstelling in duurzame voeding en voedsel nemen een kijkje in elkaars keuken tijdens de Boer Burger Dialogen.

Welke maatschappelijke opgaven stelt de samenleving aan de voedselvisie van het Ministerie van landbouw Natuur & Voedselkwaliteit? Wat betekent het gemeenschappelijk landbouwbeleid voor de toekomst van de regio? Wat is de rol van gemeenten in het opstellen van een gezonde voedselagenda voor de consument? Wat gebeurt er allemaal al zonder beleid? Na afloop van elke dag speelt de theatervoorstelling Koning van het Grasland.

DAG 1 – donderdag 22/06: Handelsmissie Hoeksche Waard – Van Regio naar Regio

Foodprofessionals op excursie. Gelderse agrifood producenten, consumenten en burgers met belangstelling in duurzame voeding en voedsel nemen een kijkje in Zuid-Holland. Centraal staat de vraag wat werkt goed en wat minder tegenover de duurzame uitdagingen (energie, klimaat, kringloop, insluiting) waarvoor de samenleving van de toekomst de economie van nu stelt.

DAG 2 – Vrijdag 22/06: Minisymposium Onze Planeet

Producenten, consumenten en burgers met liefde voor duurzame voeding en voedsel nemen een kijkje in elkaars keuken. Vragen: Welke maatschappelijke opgaven prioriteert de op handen zijnde voedselvisie van het Ministerie van landbouw Natuur & Voedselkwaliteit? Wat betekent het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) voor de toekomst van de regio? Wat moeten steden met een duurzame voedselagenda? Deze tweede uit een serie van drie bijeenkomsten houdt de blik van boer en burger op kansen en uitdagingen van ‘onze planeet’ tegen het licht.

DAG 3 – Zaterdag 23/06: Minisymposium Ons Profijt

Economisch duurzaam ondernemen in agri & food. Vanaf 16.00 uur. Locatie Landzicht Strijen. Moderator Victor Deconinck. Programma: Introductie Landzicht, voordracht dr. ir. Jan Willem van der Schans, LEI/WUR, casus en panelreflectie.

Bekijk bijgevoegde flyer >

Of bezoek de website van Drechtstadsboer >