Bedenk jij het worstenbroodje van de toekomst?

In het kader van Brabant - Europese regio van de Gastronomie, wordt 'Het Worstenbroodje van de Toekomst', gezocht, een duurzame variant van deze klassieker. Ideeën kun je insturen tot 21 november.

Het Brabantse worstenbroodje staat sinds 2016 op de lijst van Nederlands’ immaterieel cultureel erfgoed van Unesco. Dat is de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur. In december staat de stad Breda centraal in het kader van Brabant Europese regio van de Gastronomie. In dat kader organiseert de Grand Theatre Boekhandel Breda de verkiezing van het Worstenbroodje van de Toekomst.

Wees creatief, verras!

De wedstrijd wil Brabantse professionals en amateurs uitgedagen om na te denken over een nieuwe, duurzame variant op Brabants populairste lekkernij. Meedoen kan door je idee op een A4 vorm te geven. Schrijf hierbij een toelichting in maximaal 250 woorden plus ingrediëntenlijst. Insturen kan tot 21 november. Alle informatie over de wedstrijd en aanmelding is te vinden op de website van Grand Theatre Breda.

Plantaardig worstenbroodje

Studenten van de HAS en nieuwkomers uit Syrië en Eritrea bedachten dit jaar al samen een nieuwe variant. Ze ontwikkelden in een door FoodUp! ondersteund project een plantaardig ‘worstenbroodje’.

Traditioneel recept

Voor alle thuisbakkers ter inspiratie ook een recept voor het traditionele worstenbroodje.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.