Bloggen over boeren

Eten is belangrijk, misschien zelfs het belangrijkste in het leven van Lynn Witlox. Wat begon bij haar vader in de keuken werd later haar passie en studie. Nu gaat ze bloggen over Brabantse boeren voor de Landbouw Innovatie Campus.

Met een vader als chefkok kreeg ze gastronomie met de paplepel ingegoten. Bijna vanzelfsprekend ging ze naar de Hogere Hotelschool (Maastricht) , waar ze een specialisatie in Foodservice volgde. Na twee kantoorbanen heeft de passie voor gastronomie haar teruggebracht naar de horeca en nu deelt ze haar gedachten over eten en drinken op haar website Eetspraak.

Bon Boer

Onder Bonnes Adresses deelt ze goede adressen. En dan niet alleen de adressen waar je kunt eten, maar ook waar je goede producten kunt kopen. Onder Bon Boer benoemt ze Brabantse boeren die topproducten maken waar je voor om wilt fietsen.

Want soms zit die ene biologische varkensboer om de hoek zonder dat men het weet. “Anders dan veel andere ondernemers zijn boeren helemaal niet zo open over wat ze doen. Restaurants zorgen voor een bepaalde beleving van een product. Daar zijn boeren zelf soms minder goed in. Terwijl er genoeg Brabantse boeren zijn die topproducten maken.”

Link tussen boer en stad

Lynn wil de link leggen tussen die boeren en andere adressen waar je de producten kunt kopen. “In mijn eerste blog leg ik de link tussen Ben Bruurs en Brandt & Levie. Woon je dichtbij Ben Bruurs dan kun je daar zelf het vlees van weidevarkens ophalen. Maar woon je midden in de stad, dan is een worstpakket van Brandt & Levie gemakkelijker en heb je toch dezelfde kwaliteit. Zo hoop ik met mijn blogs mensen te motiveren om andere keuzes te maken en in te laten zien dat dit lang niet altijd meer moeite hoeft te kosten.”

En dat doet ze niet alleen schrijvend: Lynn en haar partner organiseren regelmatig de tafel van 8. 6 mensen, bekenden of niet, komen een avondje eten. “Eten en drinken brengt mensen bij elkaar. En tijdens een diner komen thema’s vanzelf op tafel. Waar ik mijn producten koop, bijvoorbeeld, en waarom ik voor bepaalde dingen omfiets. Als mensen het verschil proeven kun je ze inspireren.”

Met humor

Lynn toont zich een open en eerlijk blogger. Want wat doet Barnies kipcorner, een snackbar, tussen de Bonnes Adresses? ‘’Eten is ook emotie en gaat niet altijd alleen over goed of slecht. In Den Bosch is Barnies Kipcorner een begrip. Het bestaat al jaren en is een uniek concept. Dus een Bonne Adresse op een eigen manier. En daarbij is het smikkelpakket bij veel vrienden van mij favoriet!’’

Tijdens de bijeenkomst van Eat This bezocht Lynn Ben Bruurs. Daarover gaat haar eerste blog en die lees je hier >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.