Boeren en ontwerpers in gesprek tijdens Dutch Design Week

Wat brengt de toekomst voor de melkveehouderij? Is grondgebonden veehouderij een trend of de nieuwe standaard? Hoe draagt gewasbescherming bij aan duurzame landbouw? Over deze onderwerpen gaan boeren met designers in gesprek tijdens de Dutch Design Week, van 20-28 oktober in Eindhoven.

Agri meets Design is het platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken. Afgelopen weken zijn weer nieuwe boeren en ontwerpers aan elkaar gekoppeld. Twee melkveehouders en een producent van zaden voor de akkerbouw, tuinbouw en gras. De uitkomst van een samenwerking staat aan het begin nooit vast. Dat zorgt voor de onvoorspelbare en interessante uitkomsten.

In gesprek

De deelnemers hebben elkaar inmiddels ontmoet. Tijdens de Dutch Design Week gaan ze opnieuw met elkaar in gesprek. In een enorme glazen kas vol groen op het Ketelhuisplein kun je iedere dag naar ‘Schuif aan tafel bij de boer‘. Tijdens een vijftien minuten durende experience kun je er luisteren, leren, ruiken en proeven en je eigen verhaal ontdekken. Het prikkelt om na te denken over de toekomst van ons voedsel en die van de agrarische sector, en er met elkaar over te praten. De drie audioverhalen zijn van de matches die zijn gemaakt.

Matches

De drie matches zijn:

Kom tijdens de DDW naar De Kas op het Ketelhuisplein in Eindhoven en laat je in de audiotour meevoeren de akker op, en de wei en de stal in.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.