Bon Boer: Ben Bruurs & Brandt & Levie

In mijn eerste Bon Boer wil ik een van de meest prachtige eetbare dieren op aarde in de spotlight zetten. Het varken. Spek, paté, spareribs, worst! Man wat een heerlijk dier. Hoe fijn is het dan als je een adres weet waar je het topvlees van vrije varkens kunt kopen?

Lynn Witlox schrijft op haar website Eetspraak over Bonnes Adresses. Goede adressen zijn niet alleen de chique traiteurs en hippe restaurants, vindt Lynn, maar ook Brabantse boeren. In de serie Bon Boer blogt ze over Brabantse boeren die ze bezoekt voor de Landbouw Innovatie Campus. Zo krijgen Brabantse boeren en hun producten een podium richting de consument. Natuurlijk vertelt ze ook waar je die topproducten van het Brabantse land gemakkelijk kunt kopen. Vorige week bezocht ze Ben Bruurs tijdens Eat This. Kennis maken met Lynn? Meer lees je hier.


De Elshorst is zo’n adres! Ben Bruurs en zijn team verzorgen hier weidevarkens. En dat is echt een feest om te zien. Rollen in het zand en relaxen onder een boom… Wat een leven hebben deze varkens! Wanneer ik in de wei sta krijg ik spontaan zin om er eentje op de barbecue te leggen.

De varkens van Ben. Foto Lynn Witlox.

Naast varkenfan is Ben ook een slimme ondernemer. Alleen varkens fokken op de gangbare wijze is niet aan hem besteed. Naast dienst doen als heerlijk vlees worden de dieren zelfs ingezet als onkruidwieder of knuffeldier. In plaats van schaalvergroting en lage marges kiest Ben voor een nieuw verdienmodel. Anders durven denken en daarmee je bedrijf vooruit helpen; een vakman dus. Zoals de meeste Bourgondiers koop ik graag bij vakmannen! Het is dan ook ideaal dat je op elshorstpuur.nl je eigen weidevarken vleespakket zo kunt bestellen.

Nu denk je misschien ja maar ik woon midden in de stad, ik heb geen auto of je hebt geen idee wat je met dat vlees moet doen. En daar komt deel twee van mijn verhaal van pas! Namelijk vakmannen die weten hoe je mooie dingen kunt maken van dit goede varkensvlees. Brandt & Levie. Met een worst abonnement ligt voor €45,00 per twee maanden je hele koelkast vol met topproducten van o.a. Ben zijn varkens!

Foto: Brandt & Levie

Hier krijg je toch honger van? Geen excuus meer dus om te kiezen voor het standaard varkensvlees in de supermarkt. Check voor je volgende barbecue www.elshorstpuur.nl of brandtenlevie.nl.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.