Brabant wordt Europese Regio Gastronomie

De Provincie Noord-Brabant mag zich in 2018 ‘Europese Regio van de Gastronomie’ noemen. Dat belooft een jaar aan nieuwe Brabantse initiatieven voor gezond, eerlijk en lekker voedsel.

Brabant ontving de benoeming op 20 juni in het Deense Aarhuis, de Europese Regio van de Gastronomie van 2016. Ook de West-Ierse regio Galway is Europese Regio van de Gastronomie.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings nam de award in ontvangst uit handen van Phil Hogan, Eurocommissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings nam de award in ontvangst uit handen van Phil Hogan, Eurocommissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

Bruisend programma

Als Europese Regio van de Gastronomie ontwikkelt de provincie samen met AgriFood Capital voor 2018 een bruisend programma aan gastronomische en culturele events voor inwoners en bezoekers van Brabant, maar ook voor het bedrijfsleven.

Hoge kwaliteit en gastvrijheid centraal

In het programma staan de Brabantse waarden van voedsel centraal: de hoogwaardige kwaliteit van de hele agrifoodketen, de voedselcultuur en gastvrijheid. Brabant blinkt uit in kennis, innovatie, productiviteit en duurzaamheid, aldus de provincie. Daarnaast onderscheidt de provincie zich door de sterke verbindingen van agrifood met hightech, design, leisure en biobased.

Op weg naar meest innovatieve agrifoodregio

De benoeming zal een impuls zijn voor de (vrijetijds)economie van Brabant en is goed voor de samenwerking met andere Europese regio’s, verwacht de provincie. Ook is het een belangrijke stap in de ambitie om tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrifoodregio’s van Europa te behoren.

Lees meer over de Europese Regio van Gastronomie op de website van de provincie >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.