Meld je aan voor de cursus ‘Aan de slag met voedselbossen’

Ga zelf aan de slag met het verduurzamen van (een deel van) ons voedselsysteem. Leg bijvoorbeeld een voedselbos aan. In de cursus ‘Aan de slag met voedselbossen’, die FoodUp! organiseert in samenwerking met de Brabantse Milieufederatie, leer je hoe je dat aanpakt.

Over de cursus

In 3 avonden en een praktijkdag leer je de eerste beginselen van het voedselbos, hoe je zo’n voedselbos inricht én werk je aan een eigen ontwerp. Deze cursus over voedselbossen is de eerste in een serie die FoodUp! Brabant samen met de Brabantse Milieufederatie organiseert. Als deelnemers moet je dan ook al wel enige ervaring hebben met duurzame landbouw. Het is de bedoeling dat je van tevoren vast een eigen ontwerp inlevert. De eerste avond is op 11 oktober en aanmelden kan tot 21 september!

Voedselbossen

Voedselbossen, of eetbare bostuinen, zijn productiebossen die uit zeven tot negen productielagen bestaan van eetbare en nuttige planten. Bomen, struiken, planten en kruiden, knolgewassen, bodembedekkers, paddenstoelen, klimplanten etc. groeien in samenhang en vormen zo een natuurlijk en zelfstandig ecosysteem. Het is een heel efficiënte vorm van voedselproductie, met meer opbrengst dan bijvoorbeeld een akker met maar één teeltlaag. Een voedselbos vraagt weinig arbeid en input, omdat zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke processen en kringlopen. Een prima manier om natuur en voedselproductie te combineren, én om daar mensen bij te betrekken. FoodUp! Draagt daar dus graag aan bij.

Meer informatie vind je op de projectpagina >>

Praktische informatie over locatie, aanmelding e.d. vind je in de agenda >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.