Dag van de boerin krijgt vervolg

Ruim twintig enthousiaste vrouwen bezochten begin september de dag van de boerin. En die was veel te kort, vonden ze. Meer dan genoeg reden voor een tweede bijeenkomst op 17 februari, laat Liza Simons weten. FoodUp! ondersteunt dit traject met communicatie.

De keuzes die boerinnen maken zijn nooit puur financieel gedreven, ze willen er zelf ook altijd persoonlijk iets uithalen. Doordat zij een nieuwe activiteit op het bedrijf ontwikkelen zorgen boerinnen voor sociale innovatie. Dit kan specialisatie, verbreding van de werkzaamheden of een kwaliteitsslag zijn van bestaande producten.

Samen aan de slag tijdens Dag van de boerin.

Boerinnen hebben dus een bijzondere positie binnen het bedrijf, waarover ze met elkaar best eens willen sparren. Daarom organiseerde agrarisch coach Liza Simons de dag van de boerin. De eerste bijeenkomst was een snelkookpan om te onderzoeken of er behoefte is aan meer bijeenkomsten voor boerinnen en, zo ja, over welke thema’s.

En die behoefte is er dus. De volgende bijeenkomst in februari gaat over de plek van vrouwen binnen de familie. Hoe kun je in een bestaand ritme en werkwijze nieuwe dingen ontwikkelen in het bestaande bedrijf? Hoe ga je om met het samenleven met de schoonfamilie? Hoe combineer je werken en wonen op één plek? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg ruimte en tijd voor je kinderen overhoudt?

Lees meer op eenandereaanpak.nl of op balansdagvoordeboerin.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Irene hameeteman

    Super!!! Ik kijk er al naar uit