Wie gaat er mee? Theaterstuk Koning van het Grasland

Wie vindt het leuk om op zondagmiddag 17 september met FoodUp! Brabant (gratis!) naar het theaterstuk Koning van het Grasland te gaan? Onderwerp van de voorstelling: de dilemma’s die boeren vaak voelen bij de keuze tussen verder opschalen en natuurlijk boeren.

“Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk waarbij hun zoontje om het leven kwam. Anke bijt zich vast in oude zekerheden, maar bij Hessel begint alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.”

Deze openlucht-theatervoorstelling wordt gespeeld in Wapserveen, in de zuidwesthoek van Drenthe. Om hier te komen hebben we een fraaie tourbus tot onze beschikking. Tijdens de rit van en naar Wapserveen is er volop gelegenheid om ervaringen te delen, nieuwe inspiratie op te doen, bestaande banden aan te halen en nieuwe banden aan te gaan. Met als doel: het netwerk van mensen die bezig zijn met voedseltransitie in Brabant te versterken.

Als er voldoende belangstelling is (minimaal 30 en maximaal 40 deelnemers) vertrekken we zondag 17 september om 12.30 uur uit Den Bosch. Het theaterstuk zelf begint om 15 uur.

Koning van het Grasland is een productie van Toneelgroep Jan Vos en geschreven door Tjeerd Bischoff. Zij waren ook de drijvende krachten achter de (reizende) voorstelling Mansholt, die vorige zomer ook op locatie in Brabant is opgevoerd. Mansholt werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2016, het overzichtspodium van de beste toneelproducties van het jaar.

Geïnteresseerd? Stuur even een mailtje (met je achtergrond en waarom je graag mee wilt) naar mwebster@brabant.nl. Eind augustus bekijken we of er voldoende belangstelling is.

Meer informatie over de voorstelling op pier21.nl >

Biopic-Marcel-Webster-01 Marcel Webster

mwebster@brabant.nl

06 55 68 69 67

Communicatie & strategie, onderwijs (Foodlabbrabant), trends, sociale innovatie

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.