Kooktalent gezocht (10-12 jaar) voor Keukenbazen-battle 2018

Wie worden de Keukenbazen 2018 en SmaakBurgemeester van Nederland? Kooktalenten tussen 10 en 12 jaar uit alle zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant kunnen zich tot en met 23 september aanmelden voor Keukenbazen, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen.

De zeventien deelnemende gemeenten zijn: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Lekker en gezond met producten uit de buurt

Wat is de opdracht als je mee wilt doen? Bedenk en maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt. Dat doe je met een team van twee of drie kinderen. Per gemeente gaat één team door naar de finale. Die is op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden kan tot en met zondag 23 september. Ga daarvoor naar de website van Keukenbazen. Bij aanmelding moet je ook meteen informatie over ingrediënten en hoe je je gerecht klaarmaakt geven.

Jury van topkoks

In elke gemeente jureert een chef-kok de ingezonden hoofdgerechten. De chef-kok kiest de winnaar. Hij of zij coacht ook het team tijdens de finale op 6 oktober. Dan beoordeelt een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout de zeventien gerechten (uit iedere gemeente één). Ook Keukenbazen-vloggers Romy en Layla maken deel uit van de jury. Zij zijn nu al uitgebreid te volgen via op Instagram, Facebook en het eigen Keukenbazen YouTube-kanaal.

Prijzen

Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Dat gebeurt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ’s-Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: een prijs voor de overall winnaar, een voor het creatiefste team en een prijs voor het team dat het beste gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Organisatie

De wedstrijd wordt georganiseerd door AgriFood Capital. Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. Partners zijn Rabobank, Sligro, Hutten Catering, HAS, Koning Willem I College, alle jurykoks en alle deelnemende lokale leveranciers.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.