Leergang Helicon genomineerd voor Impactprijs

De leergang Duurzame bedrijfsopvolging veehouderij van mbo-opleiding Helicon in Boxtel is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2018. De leergang is gezamenlijk ontwikkeld door de school, FoodUp! Brabant en ZLTO.

In de leergang van een half jaar over duurzame bedrijfsopvolging bij de opleiding veehouderij van Helicon staat centraal wat de jonge ondernemers zelf willen, met oog op de toekomst. Is een overname al lastig, als je iets anders wilt gaan doen kan dat het nog ingewikkelder maken. ‘Maar het is belangrijk dat leerlingen zelf de afweging maken wat voor type bedrijf het beste bij hen en de locatie past’, aldus Veerle Slegers van FoodUp!/Landbouw Innovatie Campus, betrokken bij de leergang.

Podium

De Impactprijs wil een podium geven aan projecten die op de een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en leefbaarheid. Projecten waarin groen opleidingen in het vmbo, mbo, hbo en universitair onderwijs hebben samengewerkt met één of meer bedrijven of maatschappelijke instellingen. Niet alleen grote, maar juist ook kleine projecten konden zich aanmelden.

Beoordeling

De beoordelaars kijken naar aspecten als concrete oplossingen, impact, mate van vernieuwing, overdraagbaarheid en herhaalbaarheid, en zichtbaarheid in de media. De prijsuitreiking vindt plaats op de GroenPact Manifestatie op 16 januari.

Dit artikel vertelt meer over hoe FoodUp! en de Landbouw Innovatie Campus betrokken zijn bij het onderwijs, voor én na school.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.