frietje precies dutch design week

Het team dat met Frietje Precies op de Dutch Design Week staat, heeft al veel enthousiaste reacties ontvangen. Van ‘mooi concept’ tot ‘het lekkerste frietje in tijden’. Een van de bijzonderste reacties kwam van een boer, vertelt Wim Coenraadts. ‘Die vroeg of de boer tevreden was.’

Met de frietkraam die in alles strokenteelt, diversiteit en goed ontwerp uitstraalt, staat het team inmiddels een paar dagen op de Dutch Design Week in Eindhoven. Aan iedereen vertellen ze het verhaal achter dit bijzondere frietje, dat beter is voor de bodem en de boer. Het verhaal trekt én raakt mensen, vertelt Wim. Tot zijn verrassing komen mensen die het frietje hebben gegeten zelfs nog even naar de kraam kwamen om te zeggen hoe lekker ze het vonden. ‘En veel mensen vinden het dus ook hartstikke leuk bedacht’, aldus Wim.

Reportage

Studio 040 maakte deze week een reportage bij de bijzondere frietkraam. De kraam van Frietje Precies is nog tot en met zondag 27 oktober te vinden op het voor iedereen toegankelijke foodcourt van de Dutch Design Week. En zoals De Stentor ook schrijft vandaag: ook designliefhebbers moeten eten.

Beeld bovenaan: Studio 040