gastcolleges foodup curio prinsentuin breda

FoodUp! Brabant en ZLTO verzorgen dit jaar zes gastlessen voor derdejaars mbo-studenten van Curio in Breda (voorheen Prinsentuin College). De studenten van de opleidingen Vakexpert teelt en groene technologie en Vakexpert veehouderij krijgen zo les over actuele ontwikkelingen en thema’s voor boeren en tuinders.

Het derde leerjaar van de mbo’ers staat in het teken van ondernemerschap en innovatie. De samenwerking met ZLTO en FoodUp! brengt actualiteit, kennis en ervaringen vanuit de praktijk het onderwijs in. Dat zegt docent Jeroen Schilders van Curio in een artikel in Nieuwe Oogst. ‘De studenten zijn allemaal potentiële bedrijfsopvolgers en er komt veel af op de huidige agrarische ondernemer’, zegt Schilders in het artikel. ‘Wij hebben niet altijd alle kennis en experts in huis om al deze ontwikkelingen in de lessen te stoppen. Door externe kennis naar binnen te halen, krijg je beter onderwijs.’

Prikkelen

De gastlessen op het mbo moeten de leerlingen prikkelen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • data, kennis en innovatie
  • klimaat en energie
  • vitaal platteland
  • de rol van ZLTO en ondernemers in een veranderende wereld
  • boerenkracht en financiering
  • voedselzekerheid en -gezondheid

Het artikel ‘Leergang moet leerling prikkelen’ verscheen op 23 november in print bij Nieuwe Oogst.