Het initiatief Pixelfarming is aanwezig op Food Festival de Es, zondag 30 juni in Haaren. Naast lekker eten van de eigen tuinderij en directe omgeving biedt dit Food Festival muziek, theater en workshops. En je kunt er ook gewoon even lekker in het gras liggen.

Op Tuinderij de Es telen mensen met een zorgvraag groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen. Op het Food Festival kun je culinair genieten kan onder meer met Ramen, een Japans gerecht (Joost van Roosmalen van Boefkik), houtovenpizza’s (Culina Flamma uit Oisterwijk), honingwafels (van de huisimker), koffie (barrista Moving Coffee), bitterballen van oesterzwammen geteeld op koffiedik (Zuiderzwam), gegrilde groenten en groentedips (Passion Cuisine) én natuurlijk biologische frieten, door de cliënten van de tuindere gebakken. Met dit Frietfeest willen ze geld inzamelen voor het uitje in het najaar.

Perspectieven

HAS-lector Frederike Praasterink geeft in een mini-college een overzicht van het hedendaagse voedselsysteem. Praasterink is lector Future Food Systems. De mensen achter Pixelfarming (waar de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant bij betrokken is) geven ook een wenkend perspectief: eerlijke voeding, biologisch en natuurinclusief geproduceerd – dankzij een robot. En iedereen kan het hele groeiproces online volgen. De mensen van Pixelfarming bakken ook broodjes met kinderen.

Theater Puik schreef speciaal een stuk voor het Food Festival. Een overwerkte boerin raakt in gesprek met een hippe food Blogger. Spreken zij dezelfde taal? Ook aan fijne muziek is gedacht, met optreden van lokale talenten.

Verder zijn er bijvoorbeeld een les ouder-kindyoga, en kinderen kunnen hutten bouwen of knutselen met voorwerpen uit de tuin. In de middencirkel mogen kinderen bouwen met strobalen. Ook kun je mee met een rondleiding.

Praktische informatie

Het festival vindt plaats op zondag 30 juni tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Zie de website of de Facebookpagina (@tuindees) voor meer informatie. Het festival vindt voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats.