Het Cingel College en Prinsentuin College in Breda zijn op zoek naar gamechangers en voedselveranderaars die partner willen worden van hun nieuwe, gezamenlijke opleiding Food & Future. Daarom organiseren de mbo’s samen met de LIC op 20 februari een werksessie.

Kernwoorden voor de nieuwe mbo-4-opleiding zijn voeding van de toekomst, duurzaamheid, gezondheid, het bereiden van voedsel, smaak en voorlichting. De studenten leren om consumenten en bedrijven te adviseren over consumptie en productie van verantwoorde voeding. De nieuwe opleiding sluit aan bij de voedseltransitie en wordt ontwikkeld met steun van de FoodUp! Landbouw Innovatie Campus en ZLTO Breda.

Aansluiten op behoefte bedrijfsleven

De werksessie is bedoeld om te kijken hoe opleiding en bedrijven elkaar kunnen versterken in het komen tot een duurzaam en gezond voedselsysteem. De scholen zoeken nadrukkelijk ook contact met vernieuwers in de agrofood- en gezondheidssector; boeren die het anders doen en ontwikkelaars van vernieuwende producten en diensten.

Werken aan praktijkvragen

Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de studenten belangrijk om aan de slag te kunnen met vraagtukken uit de beroepspraktijk. ‘We zoeken dus ook bedrijven en organisaties die de frisse blik van deze studenten willen benutten’, zegt Dalila Sayd. Ze is vanuit de Landbouw Innovatie Campus/FoodUp! Brabant betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding. Bij de werksessie zullen ook vanuit het onderwijs en de overheid mensen aanschuiven.

De werksessie (type snelkookpan) vindt plaats op woensdag 20 februari in de Brasserie van het Cingel College in Breda. Met – uiteraard – fingerfood, borrel en bites. Voor het programma, meer info en aanmelden: zie het agendabericht.