Duurzame bedrijfsopvolging, hoe doe je dat? Studenten van de mbo-opleiding veehouderij van Helicon in Boxtel presenteerden deze maand hun toekomstplannen.

De visies over de toekomst van hun bedrijf gingen over duurzaam bezig zijn, consumentgericht produceren, nieuwe concepten bedenken, maar ook genieten van je werk zijn zaken waar de studenten mee bezig zijn.

Ook Boerderij was aanwezig bij een van de presentaties. ‘Jonge opvolgers denken veel na over duurzaamheid en innovaties. Overheidsregels creëren onzekerheid’, aldus Boerderij. Veel jonge boeren zien innovatie en uitbreiding van het bedrijf als noodzakelijk, aldus Boerderij. Ook erg belangrijk is communicatie. Bijvoorbeeld als je als jonge boer in een bedrijf wil stappen dat door meer familieleden samen gerund wordt.

FoodUp! Brabant was betrokken bij ontwikkeling en uitvoering van de leergang. Na afloop kunnen leerlingen zelf de afweging maken wat voor type bedrijf het beste bij hen en de locatie past. Meer over de leergang in het bericht over FoodUp! en LIC in het onderwijs.