Natuurlijk Boeren-student wint HAS Award

Joshua van Wersch, student dier- en veehouderij, won de HAS Award 2016 in de categorie Jong Talent. Hij zette een eigen onderneming op, ‘De Varkenshoederij’, met het businessmodel van Natuurlijk Boeren. De HAS Awards werden in drie categorieën uitgereikt tijdens het HAS Year Event op 16 juni.

Topklas Ondernemer

Joshua van Wersch doet de speciale afstudeerrichting Topklas Ondernemen, waarin studenten hun eigen bedrijf opzetten. Joshua richtte zijn bedrijfje op volgens het concept Natuurlijk Boeren: een natuurlijk, extensief bedrijfsconcept met een gesloten kringloop en samenwerking tussen producent en consument. Zijn varkens lopen jaarrond buiten, op 3 hectare land van zijn grootvader. Joshua wil graag uitbreiden en is in gesprek met natuurorganisaties, boeren en particulieren met grond.

Meer prijzen

Naast Joshua van Wersch vielen nog twee andere projecten in de prijzen. In de categorie Beroepsopdracht won Texplor Benelux, een bedrijf dat bodemverontreiniging meet met de geo-elektrische meetmethode, waardoor gaten boren niet nodig is. Studenten werkten aan de meetmethode. Vasteplantenkwekerij Lucassen uit Afferden won in de categorie Duurzame Samenwerking. Studenten onderzochten hoe een nieuwe lijn van een plant het beste in de markt kon worden gezet.

Lees meer op has.nl >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.