Ondernemers halen samen innovatiesubsidie binnen

Zeventien ondernemers, waarvan de helft uit Noord-Brabant, hebben 421.000 euro aan innovatiesubsidie binnengehaald door mee te doen aan de IPC Agrifood van ZLTO, Stichting Innovatiehuis en OndernemersLift+. Er komt een nieuw traject.

Innovatie Prestatie Contracten (IPC)is een landelijke regeling. De regeling is voor ondernemers die samenwerken: ze kunnen gebruikmaken van elkaars sterktes en deskundigheid en ontwikkelen samen nieuwe producten. Via de IPC komen ondernemers in aanmerking voor een vergoeding van 35 procent van hun kosten.

Wroetend varken, bron: Pixabay.com

Wroetend varken, bron: Pixabay.com

 

Inspelen op actuele ontwikkelingen

De 17 bedrijven die de subsidie hebben ontvangen zijn op verschillende manieren bezig met actuele ontwikkelingen op het snijvlak van agri en food, zoals een toekomstbestendige varkenshouderij, duurzame onkruidbestrijding boomteelt en nieuwe productontwikkeling insectenteelt. De ondernemers zijn 1 maart 2016 gestart met hun innovaties.

Verzorgd door drie partners

ZLTO, OndernemersLift+ en Stichting Innovatiehuis organiseerden de samenwerking tussen de ondernemers en vroegen voor hen de innovatiesubsidie aan. Een subsidie werkt drempelverlagend om te innoveren, menen de partners. Ze zien graag dat veel meer ondernemers in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland gebruikmaken van deze subsidieregeling.

ZLTO en OndernemersLift+ gaan opnieuw een IPC Agrifood organiseren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jonica de Bruijn via jonica.de.bruijn@zlto.nl of 06-296 061 43. Of kijk op zlto.nl >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.