Op naar 2018!

2017 ligt alweer bijna achter ons, 2018 staat voor de deur. Samen met het FoodUp!-netwerk kijken we terug én vooruit!

Alfred van Mameren, FoodUp!

Ik ben trots op de positieve reacties die we krijgen op het promoten van WeAreFood. En op hoe we dat programma met vier organisaties in een klein groepje bouwen.”

2018 wordt het jaar van gezonder eten in Brabant, met de beste innovaties én het beste eten op het podium.

Hendrik Hoeksema, ZLTO

Ik ben trots op de (veer)kracht van de boeren. 2017 was een jaar waar veel over boeren is gezegd, geschreven en besloten. Daarmee om kunnen gaan: diep respect.

In 2018 wordt het belangrijk boeren én burgers handelingsperspectief te bieden in de veranderende wereld van agrofood.

Tineke Laarhoven, FoodUp!

Er zijn heel veel dingen waar ik met trots op terugkijk. Lustrum Agri meets Design in combinatie met het Europese programma Food Heroes, de ontwikkeling van de Foodgame, de stappen die we gezet hebben in het versterken van korte ketens, samenwerking met nieuwe onderwijsinstellingen, te veel om uit te kiezen.

En 2018? Naast alle mooie initiatieven waar we mee verder gaan kijk ik erg uit naar WeAreFood 2018. Ik geloof dat dit een prachtig jaar gaat worden met tien themamaanden waarin een breed scala aan onderwerpen breed uitgemeten worden en verder worden ontwikkeld. Het mooie is dat dit door allerlei initiatiefnemers wordt getrokken, we doen dit samen.

Pixabay.com

Lizette, Anne & Jorn, De Lekkere Man

Het is bijzonder dat we elkaar hebben gevonden. We geloven helemaal in De Lekkere Man en vullen elkaar aan. We worden steeds vaker door vooraanstaande mensen binnen de voedseltransitie en voedselverspilling naar voren geschoven, en daar zijn we trots op.

Het is erg fijn dat Anco van FoodUp! ons helpt om verder te professionaliseren. We zijn druk bezig met opschalen, productontwikkeling, het vinden van investeerders. 2018 wordt het jaar van meer mannenvlees!

 

Veerle Slegers, FoodUp!

Ik ben vooral heel blij dat we inmiddels – vaak structureel – samenwerken met het onderwijs in Brabant. Daardoor hebben we veel studenten kunnen prikkelen om na te denken over een verstandige, toekomstbestendige voedselproductie en hun actieve rol daarin. Ik vind het erg mooi dat we bijvoorbeeld groepen studenten Dier en Veehouderij kunnen helpen nadenken over onderwerpen als omgevingsbewust ondernemen en omgaan met de veranderende vraag uit de maatschappij. Ook hebben we docenten kunnen ondersteunen in hun werk om het onderwijs daarop in te richten.

Pixabay.com

Ik ga verder om het agrofoodonderwijs ecologisch, economisch en sociaal toekomstbestendig te maken. Sowieso wil ik weer vaak de boer op, letterlijk. Zodat ik contact blijf houden met de praktijk, weet wat er speelt bij wie, en kan bedenken wie wat nodig heeft om verder te kunnen met die noodzakelijke transitie. Alleen dan kun je samen aan echte oplossingen werken.

Remmert van Haaften, BMF

Ik ben trots op de samenwerking met de ZLTO rond het Menu van Morgen. Zowel de BMF als de ZLTO hebben daarmee hun nek uitgestoken en dat is hard nodig om de discussie over de toekomst van ons voedsel verder te brengen.

Wat mij betreft wordt 2018 het jaar van het Menu van Morgen. Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie, dus dat biedt een uitstekende gelegenheid om te laten zien dat je ook heel lekker kunt koken met veel minder vlees.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.