Op naar finale European Young Chef Award

Zaterdag 17 september kookten zes jonge Brabantse koks – niet ouder dan 28 jaar – voor een plaats in de finale van de European Young Chef Award in Barcelona. Jan van Hout van Ons Jongens uit Someren serveerde Poule Den Dungen, peterseliewortel en zelf geplukt eekhoorntjesbrood en won de wedstrijd.

Brabantse voorronde EU Young Chef Award_Alfred v MamerenDe opdracht: kook met producten uit de regio een gerecht voor vier personen met een budget van €12,-. Jan deed dat het beste, vond de vakjury. Zijn kippenvlees had een erg goed cuisson (gaarheid), en de jury was ook te spreken over de compositie van het bord.

Jan vertegenwoordigt Brabant op 14 november tijdens de European Young Chef Award in Barcelona, een initiatief van tien Europese regio’s die zich binnen het platform ‘European Region of Gastronomy’ samen inzetten voor beter, gezonder en duurzamer voedsel. Het Spaanse Catalonië, gastheer van de wedstrijd op 14 november, draagt dit jaar de titel ‘Europese Regio van de Gastronomie’.

Brabant heeft die titel in 2018. De provincie wil dat jaar dan ook graag de finale van de ‘European Young Chef Award’ organiseren, licht Alfred van Mameren toe. “Met deze voorronde hebben we de Brabantse restaurantwereld alvast kennis laten maken met de wedstrijd. We hopen dat ze in 2018 vol enthousiasme opnieuw meedoen. En ik hoop dat Jan in Barcelona met typische Brabantse producten op een spraakmakende manier alvast laat zien wat we in huis hebben. En dat hij natuurlijk gaat winnen!”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.