Pommeron: datingsite voor groente en fruit

Verser dan vers. Weten bij wie je inkoopt. Transparant. Eerlijk. Dat zijn de kernwoorden waarmee Pommeron zich presenteert. Pommeron is een nieuw online platform waar regionale supermarkten, detaillisten, horeca-ondernemers en zorginstellingen hun groente en fruit kunnen inkopen, direct bij de producent.

Als eindverkoper kun je, zonder verdere tussenhandel, kopen bij de producenten van je keuze.

Als eindverkoper kun je, zonder verdere tussenhandel, kopen bij de producenten van je keuze.

Directe lijnen

Bij Pommeron vind je bijvoorbeeld prei of asperges van Van Bree uit Meijel, tomaten van Tielemans uit Boekel, wortels uit Baarlo, peren uit ’t Goij en nog veel meer verse waar, direct van de boer en zonder verdere tussenhandel. Als eindverkoper kun je direct, dus zonder verdere tussenhandel, kopen bij de producenten van je keuze. Bij boeren en tuinders uit je omgeving dus, die je kent en met wie je een goede zakelijke relatie onderhoudt.

Maatwerk

Het platform is opgezet door Ron Mulders, voormalig directeur van Veiling ZON. De reden? De bestaande afzetstructuren zijn vooral ingericht op de verkoop en distributie van bulkproducten, vindt Mulders. “Daar is op zich niets mis mee, maar het laat weinig ruimte voor maatwerk. En maatwerk is wat je nodig hebt voor een versafdeling of een speciaalzaak die zich onderscheidt door kwaliteit, verscheidenheid, productiewijze of herkomst.”

Minder administratief gedoe

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om telers die direct leveren aan regionale supermarkten, detaillisten, horeca of zorginstellingen. “Ze leveren maatwerk, maar voor veel telers is de administratie wel nog een extra belasting. En ook voor de afnemers leveren de pakbonnen en de facturen veel gedoe op. Met Pommeron vereenvoudigen we dat: een teler hoeft de factuur alleen maar af te drukken.”

Datingsite voor groente en fruit

Pommeron is overzichtelijk en duidelijk ingericht. Je kunt kiezen op product in een straal rond een bepaalde postcode  of plaatsnaam. Met een klik krijg je een overzicht van de betreffende producenten, met de producten die zij verkopen. Verdere afspraken maken producent en afnemer overigens zelf. Eigenlijk kun je stellen dat Pommeron een datingsite is voor groente en fruit!

Teler krijgt een eigen gezicht

Iedere teler laat dan ook echt zijn gezicht zien op de website, met een eigen bedrijfspagina en een persoonlijk verhaal. Want telers kunnen zich op allerlei manieren onderscheiden. Met een bijzonder ras, een eigen wijze van telen. Door producten te bewerken of door ze speciaal te verpakken. Er zijn ook afnemers die ‘jaarrond’ zaken willen doen met telers.

Een mooi voorbeeld dus van  hoe je ketens kort en transparant kunt maken. Er doen al heel wat Brabantse telers mee. Kijk zelf maar >>

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.