• Groen Ontwikkelfonds Brabant

    Nieuwe natuur hoeft niet altijd ten koste te gaan van landbouwgrond. Het Groen Ontwikkelfonds biedt gronden aan voor natuur, juist ook aan landbouwers. Voor…

    Lees meer
  • Go nuts!

    Varkensherder gezocht! Een andere manier van varkens houden, Brabants landschap wil een stuk op de Hugterheide bij Eindhoven beschikbaar stellen hiervoor. Wie wil ze gaan…

    Lees meer
  • BAJK Innovatiecafé

    Hoe worden én blijven we trotse jonge boeren? Met een beter imago, in gesprek met de omgeving, veel diversiteit én vooral met innovatie. Het…

    Lees meer
  • De Stoerderij

    Stoere waterbuffels houdt Arjan Swinkels in Brabant. De zuivel van de Stoerderij in Breugel wil hij zoveel mogelijk via de korte keten afzetten.

    Lees meer
  • Laarbeek Op Smaak

    De agrarische producten uit Laarbeek zijn van topkwaliteit, vindt Robert de Jong. Met het pop up-restaurant LOS op 't veld laat hij consumenten die…

    Lees meer
  • Rauw Vlees

    Studenten van SintLucas maken videoclips over ons voedselsysteem. Drie emoties vormen de rode draad. FoodUp! is mede opdrachtgever.

    Lees meer
  • Transitie Tafel

    Aan de FoodUp! Transitie Tafel denken mensen met verschillende achtergronden samen na over een nieuw voedselsysteem in Brabant.

    Lees meer
  • FoodUp! Live

    Wat ligt er op jouw bord vanavond? Elke dag maak je keuzes, en die keuzes bepalen hoe we in de toekomst eten. Wil je…

    Lees meer
  • Bouwen aan korte ketens

    Hoe bereik ik meer klanten, hoe raak ik ze en weet ik hun belangstelling om te zetten in (voedsel)aankopen? Dat is de vraag van…

    Lees meer
  • Landbouw Innovatie Noord-Brabant

    Al 20 jaar een begrip voor innovatoren in de agrofood: het programma Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB). LIB is een steuntje in de rug voor…

    Lees meer
    • Kansen in de Keten

      Je moet samenwerken om voedsel duurzaam en gezond te kunnen produceren, geloven de gemeente Oss en Sprangers Communicatie. Met hun project Kansen in de…

      Lees meer
    • Slagerij de Hamvraag

      Iedereen vindt wel wat van vlees, of zou dat moeten vinden. Kunnen we niet vaker het hele dier eten? Met prikkelende vragen en verrassende…

      Lees meer