Raad van Inspiratie voor FoodUp!

FoodUp! en de Landbouw Innovatie Campus hebben een Raad van Inspiratie. Dit is een groep van experts om FoodUp! en LIC te inspireren, scherp te houden en verder te helpen. De raad komt drie tot vier keer per jaar samen. Iedere keer staat een specifiek thema centraal.

Begin april was de tweede bijeenkomst van de Raad. Die stond in het teken van het ontwikkelen van een solide insectensector voor de boer. Binnen de landbouwtransitie speelt namelijk de eiwittransitie een belangrijke rol, waarbij alternatieven voor vlees en zuivel worden gezocht. Naast plantaardige bronnen (peulvruchten, noten, algen, wieren) vormen insecten een alternatief. Aan de Raad van Inspiratie de vraag welke mogelijkheden zij zagen om insectenteelt te stimuleren.

De Raad van Inspiratie is samengesteld uit professionals op het terrein van onderwijs, bedrijfsontwikkeling en veranderprocessen. De volgende mensen hebben er zitting in:

  • Huub Dormans, directeur Ondernemerslift+ (voor start-ups en scale-ups)
  • Jetty Eugster, waarnemend burgemeester Reusel-De Mierden (en daarvoor burgemeester van Schijndel en wethouder in ’s Hertogenbosch)
  • Ton de Juncker, senior bedrijfsadviseur Exitus (financieel en bedrijfsadvies voor ondernemers, actief in agrarische sector)
  • Caroline Hummels, hoogleraar Design& Transformatie bij de TU/e (Design and Theory for Transformative Qualities)
  • Jan Krol, Krol advies en projectontwikkeling (zelfstandig adviseur voor onderwijs en bedrijfsleven, focus op oppakken en versnellen van innovaties op het gebied van groen en agrofood) en oud-directeur Helicon
  • Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Noord-Brabant, portefeuille Agrarische ontwikkeling, energie en bestuur

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.