Roze koek onnatuurlijk roze?

Wat gebeurt er als je kippen op een bietendieet zet? Wat maakt de roze koek roze? En hoe kun je kunst maken met textiel en rode kool? Kleurstoffen hebben een slecht imago, terwijl ze vaak heel natuurlijk zijn. Én er is heel veel leuks over te vertellen. Je leert en proeft het tijdens de expositie “#KLEURSTOF.

kippen op bietendieet

Natuur heeft veel kleur

E-nummers zijn toevoegingen om ons eten bijvoorbeeld kleur of smaak te geven. En die kun je maar beter mijden, lijkt wel eens de algemene opinie. Maar heel veel stoffen hebben gewoon een natuurlijke oorsprong. Met #KLEURSTOF willen drie creatievelingen ons de natuurlijke kleur in eten laten zien én proeven. Fooddesigner Lotte Bronswijk: “Van inktvisinkt tot bietensap: het is heel leuk dat de natuur zelf zoveel middelen heeft om kleur te geven. Ook aan ons eten. Veel mensen staan daar niet bij stil. Wij willen het op een leuke en informatieve manier laten zien.”

Expositie: zien én proeven

Bronswijk organiseert #KLEURSTOF samen met fooddesigner Ralph Geerts (Ravanello) en ontwerpster Michelle van der Poel. De dames richten een expositie in, Geerts staat in de keuken voor een belevingsdiner. “#KLEURSTOF is leuk voor iedereen die open staat voor een nieuwe beleving en houdt van lekker eten. Ook voor kinderen.”

De expositie is van 26 t/m 29 mei dagelijks vrij toegankelijk in de StadsGalerij Breda. Ben je nieuwsgierig hoe de bevindingen toegepast worden in een gerecht? Schuif dan aan voor een bijzondere lunch of diner.

Meer info en reserveren: reservering@ravanello.nl

Of kijk op Facebook >

En die roze koek? Die is roze door E120. Maar dat is heel natuurlijk: de kleurstof, karmijzuur, wordt gewonnen uit de schildluis Dactylopius coccus.

Poster Kleurstof

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.