Training voor agrarische vrouwen: wat wil jij?

Ben jij als vrouw actief op een agrarische bedrijf? Zou je met andere vrouwen willen praten over je rol op het bedrijf en kansen die je ziet? Of steun krijgen om die rol te pakken, en te doen waar je hart ligt? Dan is de training De Betrekker wat voor jou.

Het beeld van hoe het met de agrarische sector gaat, wordt nog steeds bepaald door mannen. Maar op veel bedrijven werken ook vrouwen. Hoe kijken zij naar de sector? En welke rol zien ze voor zichzelf, waar ligt hun hart, en welke kansen zien ze voor het bedrijf?

Training De Betrekker

Om vrouwen te helpen die vragen voor zichzelf te beantwoorden, is er dit voorjaar een tweede editie van de training De Betrekker. In vier bijeenkomsten onder leiding van agrarisch coach Liza Simons en met verschillende gastdocenten ga je met deze vragen aan de slag.

Bekijk hier de ervaringen van eerdere deelnemers:

Liza Simons ontwikkelde de training, met steun van FoodUp!. Simons komt als agrarisch coach bij veel bedrijven over de vloer. Door de liefde belandde ze op een melkveebedrijf. ‘We richten ons met deze training specifiek op vrouwen omdat zij vaker op de achtergrond op het bedrijf aanwezig zijn. Maar ook zij hebben een visie op de sector, zien kansen voor de toekomst en zijn nogal eens op zoek naar een rol op het bedrijf die bij hen past.’

Het draait ook om je waardevol voelen, het innemen van jouw eigen plek ten opzichte van het bedrijf. Of je nu eigenaar bent, meewerkt in het bedrijf of een eigen baan hebt. Je staat altijd in verbinding met het bedrijf.

Resultaat

De training geeft vrouwen concrete handvatten om in gesprek te gaan met hun partners. ‘De cursus is heel persoonlijk en blijft heel dichtbij mijn eigen gevoel. Tijd maken voor mijzelf, een pas op de plaats. Dat zijn dingen die ik niet zo vaak doe’, aldus een van de vrouwen die deelnam aan een eerdere editie.

Info en aanmelden

Heb je belangstelling voor de nieuwe serie bijeenkomsten? Mail dan liza[at]eenandereaanpak.nl. Er is plek voor zestien deelnemers. Voor meer info: zie de website van Liza.

Liza Simons

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.