Van Dam start voedseldialoog

Wat hebben we nodig voor een ander voedselsysteem? Wetenschappers, om onze onjuiste beweringen en meningen actief te weerleggen? Voedseleducatie, omdat gezond gedrag begint in de kindertijd? Internationaal betrouwbare keurmerken en duurzaamheidslogo’s, omdat eten verder gaat dan de grens?

Smaakmakers schrijven visie

De wetenschapper, de boer, de retailer, de jonge voedselactivist, ze hebben allemaal wel een gedachte over deze vraag. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) wil een voedseldialoog starten en vroeg tien smaakmakers alvast hun visie op te schrijven. Op donderdag 11 februari presenteerde hij de essaybundel ‘Aan Tafel!’

De komende maanden organiseert Van Dam verschillende bijeenkomsten en debatten. De uitkomsten van deze voedseldialoog worden in het najaar door het kabinet naar de Tweede Kamer gestuurd.

Schoolprogramma en app

Van Dam heeft ook al wat concrete maatregelen in gedachten. Hij kondigde een nieuw programma aan voor voedsel op scholen: “Jong leren eten”. In dit programma worden projecten als schoolfruit, gezonde school en smaaklessen gecombineerd tot een totaalpakket. Ook wil hij een database zodat consumenten in de supermarkt met een app kunnen lezen waar voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd.

Lees meer over het plan van Van Dam op ez.nl >
Of download direct de publicatie ‘Aan Tafel!’ (pdf) >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.