Wettegej’t al voor boeren in Sint Anthonis

Ben jij als boer benieuwd naar collega's die hebben gekozen voor een andere manier van boeren? En hoe ze daar structureel een belegde boterham aan overhouden? Kom dan donderdag 29 november van 15.00 tot 19.00 uur naar "Wettegej't al", de inspiratiebijeenkomst voor boeren uit Sint Anthonis en omgeving.

In ’t Wapen van Wanroij vertellen vijf agro-innovators vrijuit over vernieuwen, pionieren, samenwerken en investeren. En dat je als boer-ondernemer op het pad naar verandering ook enkele keren tegenwind zult ervaren.

Meer werkplezier en waardering

Ben Bruurs (Den Elshorst) gaat in op zijn keuze voor weidevarkens. Daarvan lopen er een aantal 15 kilometer verderop in de wei bij Corné Ansems, die met de varkens van Ben zijn eigen concept van zuivelboerderij De Ruurhoeve wil versterken.

Voor Willy van Erp heeft de keuze voor Volwaard-scharrelkuikens meer werkplezier en (financiële) waardering opgeleverd. Wil je als boer echt totaal een andere weg inslaan, dan is het verhaal van Mark van de Ven (bedrijfsadviseur insectenkweek) wellicht interessant. Tot slot schetst Guus van Roessel (melkveehouder en innovator) wat de Lely Orbiter boeren voor mogelijkheden biedt om hun melk onder eigen regie beter te verwaarden.

Kuikens in Volwaardstal

In gesprek met de vernieuwers

Na de presentaties kun je aansluiten bij een van de inspiratietafels, waar de sprekers dieper op jouw vragen ingaan. De bijeenkomst is gratis en duurt van 15.00 tot 19.00 uur.

Nieuwsgierig? Meld je dan aan bij Angelique Hermens (mail: angeliquehermens@sintanthonis.nl). En dan zorgen wij dat er voldoende onderonsjes klaarstaan.

Wettegej’t al is een initiatief van FoodUp! Brabant, de Landbouw Innovatie Campus Brabant en de gemeente Sint Anthonis. Het programma is te vinden in deze pdf.

Video

Vast iets van Van Erp zien? In juli 2017 kreeg de Volwaardkip de Brabantse Agrofoodpluim. In deze video komt ook Van Erp aan het woord.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.